A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ямпільська громада
Шепетівський район Хмельницька область

Рішення виконавчого комітету Ямпільської селищної ради №95 «Про затвердження висновку органу опіки та піклування про звільнення Щегельської Галини Миколаївни  від повноважень опікуна»

Кількість переглядів: 472
Скликання: Виконком
Сесія: Виконком
Тип документу: Рішення виконавчого комітету Ямпільської селищної ради
Дата: 20.09.2021
Номер документу: 95
Назва документу: Про затвердження висновку органу опіки та піклування про звільнення Щегельської Галини Миколаївни  від повноважень опікуна
Прикріплені файли:

У К Р А Ї НА

ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ         БІЛОГІРСЬКИЙ РАЙОН

ЯМПІЛЬСЬКА  СЕЛИЩНА  РАДА

ВИКОНАВЧИЙ        КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 20 вересня 2021 року № 95

смт Ямпіль

 

Про затвердження висновку органу опіки та піклування

про звільнення Щегельської Галини Миколаївни

 від повноважень опікуна

 

            Розглянувши заяву Белікової Ганни Профирівни, мешканки смт. Ямпіль   вул. Центральна,119, кв. 12, про доцільність вирішення питання звільнення Щегельської Галини Миколаївни від повноважень опікуна над недієздатним Беліковим Володимиром Олексійовичем,  керуючись ст.ст.55, 56, 60, 63, 67, ч.3 ст. 75  Цивільного кодексу України, відповідно до п. 4 делегованих повноважень статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Правил опіки і піклування, затверджених Наказом Державного комітету України у справах молоді, Міністерства освіти України, Міністерства здоров’я України, Міністерства праці га соціальної політики України від 26.05.1999 року № 34/166/131/88, виконком Ямпільської селищної ради   В И Р І Ш И В :

  1. Затвердити висновок органу опіки та піклування Ямпільської селищної  ради про звільнення Щегельської Галини Миколаївни від повноважень опікуна над недієздатним Беліковим Володимиром Олексійовичем.
  2. Звернутись до Білогірського районного суду Хмельницької області із заявою про звільнення Щегельської Галини Миколаївни від повноважень опікуна над недієздатним Беліковим Володимиром Олексійовичем.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на селищного голову.

Ямпільський селищний голова                                       Василь КОРДОНЕЦЬ

ДОДАТОК 1

до рішення Виконавчого комітету

Ямпільської селищної ради

від «20» вересня 2021 року №95

 

 

ВИСНОВОК

про звільнення Щегельської Галини Миколаївни від повноважень опікуна над недієздатним Беліковим Володимиром Олексійовичем

 

             Рішенням Білогірського районного суду Хмельницької області від 14 травня 2021 року та ухвалою від 24 червня 2021року по справі № 669/295/21 Белікова Володимира Олексійовича, 11.04.1970 року народження визнано недієздатним та призначено йому опікуна Щегельську Галину Миколаївну, 25.01.1961 року народження.

            У вересні 2021 року до органу опіки та піклування звернулась Белікова Ганна Профирівна, мати  Белікова В.О. про те, що опікун Щегельська Галина Миколаївна не має можливості виконувати обов’язки опікуна оскільки влітку 2021 року виїхала за межі України, покинувши свого підопічного. Окрім того, Белікова Г.П. повідомила, що вирішувати питання про призначення нового опікуна немає потреби, оскільки Беліков В.О. потребує подальшого тривалого лікування в психіатричній лікарні з подальшим влаштуванням в інтернат для недієздатних осіб.

            Встановлено, що Беліков В.О., зареєстрований за адресою: вул. Центральна,119, кв. 12 в смт. Ямпіль   Білогірського району Хмельницької області, проживає  з матір’ю пенсійного віку, яка  в силу своїх років, не має можливості піклуватися про нього. Він страждає на  тяжке психічне захворювання, йому встановлена 2 група інвалідності, перебуває на обліку у лікаря психіатра Білогірської ЦРЛ з  2012 року.

            Беліков В.О. буває агресивним та некерованим, стан його психічного здоров'я з часом тільки погіршується, тому його направлено на лікування до Хмельницького обласного психоневрологічного диспансеру, де він перебуває і на сьогоднішній день після чергового нападу агресії.

            Опікун Щегельська Г.М. не виконує своїх обов'язків щодо підопічного Белікова В.О., виїхала за межі України, саме опікунство носить формальний характер.

             Враховуючи вищевикладене, на підставі пунктів 4.3, 5.2 Правил опіки та піклування, затверджених спільним наказом Державного комітету України у справах сім`ї та молоді, Міністерства освіти України, Міністерства охорони здоров`я України, Міністерства праці та соціальної політики України від 26 травня 1999 року № 34/166/131/88, орган опіки та піклування Ямпільської селищної ради вважає, що опікун Щегельська Галина Миколаївна не  відповідає  своєму призначенню та належним чином не виконує своїх обов'язків у зв'язку з чим її необхідно звільнити від повноважень опікуна над недієздатним Беліковим Володимиром Олексійовичем.

Керуючий справами (секретар) виконавчого комітету                   Світлана ТРАКОВЕЦЬ


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь