A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ямпільська громада
Шепетівський район Хмельницька область

Рішення виконавчого комітету Ямпільської селищної ради №100 «Про затвердження Положення про оперативно-чергову службу централізованого оповіщення Ямпільської селищної ради Білогірського району Хмельницької області на базі Ямпільської МПК»

Кількість переглядів: 305
Скликання: Виконком
Сесія: Виконком
Тип документу: Рішення виконавчого комітету Ямпільської селищної ради
Дата: 04.11.2021
Номер документу: 100
Назва документу: Про затвердження Положення про оперативно-чергову службу централізованого оповіщення Ямпільської селищної ради Білогірського району Хмельницької області на базі Ямпільської МПК
Прикріплені файли:

 

У К Р А Ї Н А

ХМЕЛЬНИЦЬКА   ОБЛАСТЬ             БІЛОГІРСЬКИЙ   РАЙОН

ЯМПІЛЬСЬКА    СЕЛИЩНА    РАДА

ВИКОНАВЧИЙ           КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

 

від 04 листопада 2021  року № 100

смт  Ямпіль

 

Про затвердження Положення

про оперативно-чергову службу

централізованого оповіщення Ямпільської селищної ради

Білогірського району Хмельницької області на базі Ямпільської МПК

 

З метою забезпечення своєчасного оповіщення керівного складу органів управління, сил цивільного захисту та населення Ямпільської селищної ради про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій, відповідно до пунктів 6, 7 частини другої статті 19, статті 30 Кодексу цивільного захисту України, постанови Кабінету Міністрів України від 27.09.2017 № 733 “Про затвердження Положення про організацію оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій та зв’язку у сфері цивільного захисту”, пункту 5 Плану заходів щодо реалізації Концепції розвитку та технічної модернізації системи централізованого оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11.07.2018 № 488-р, керуючись пунктами 19, 20 частини четвертої статті 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”:

1. Затвердити Положення про оперативно-чергову службу централізованого оповіщення Ямпільської селищної ради Білогірського району Хмельницької області на базі Ямпільського МПК  (додається).

2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника селищного голови  з питань діяльності виконавчих органів В.А. Рудь.

Ямпільський селищний голова                                           Василь КОРДОНЕЦЬ

ДОДАТОК 1

до рішення Виконавчого комітету

Ямпільської селищної ради

від «04» листопада 2021 року №100

 

ПОЛОЖЕННЯ

про оперативно-чергову службу

централізованого оповіщення Ямпільської селищної ради

Білогірського району Хмельницької області

на базі Ямпільського МПК

  1. Загальні положення.

1.1. Оперативно-чергова (чергова) служба (далі служба) створюється в Ямпільській селищній раді та у своїй діяльності керується вимогами «Положення про організацію оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій та зв’язку у сфері цивільного захисту», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 вересня 2017 року № 733, розпорядження голови Хмельницької обласної державної адміністрації від 22 січня 2018 року № 123/2018-р «Про організацію оповіщення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій та зв’язку у сфері цивільного захисту  Хмельницької області», розпорядженнями та дорученнями районної державної адміністрації, а також цим положенням.

1.2. Чергова служба  підпорядковується голові Ямпільської селищної ради та головному спеціалісту з питань цивільного захисту.

  1. Задачі служби.

2.1.      Забезпечити своєчасне доведення сигналів та розпоряджень до керівництва Ямпільської селищної ради та головному спеціалісту з питань цивільного захисту. населення Ямпільської селищної ради про можливі зміни техногенного, природного, епідеміологічного і радіаційного стану з метою своєчасного виконання дій по забезпеченню безпеки населення і народногосподарських об’єктів при загрозі виникнення або виникнення надзвичайної ситуації

2.2. Вказівку на оповіщення надає голова Ямпільської селищної ради, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Ямпільської селищної ради та головний спеціаліст з питань цивільного захисту, які вирішують, яку категорію осіб необхідно оповістити. Оповіщення проводиться згідно попередньо підготовлених списків заведених на пристрої автодозвону та за допомогою стаціонарної та мобільної  телефонних мереж.

 Перелік списків осіб, які підлягають оповіщенню черговими РДА (територіальної громади):

  1. Голова Ямпільської селищної ради.
  2. Заступники голови Ямпільської селищної ради.
  3. Головний спеціаліст з питань цивільного захисту.
  4. Старости Ямпільської селищної ради.
  5. Члени комісії  ТЕБ і НС.
  6. Члени евакуаційної комісії.
  7. Керівники структурних підрозділів Ямпільської селищної ради.
  8.  Особовий склад чергової служби централізованої служби оповіщення Ямпільської селищної ради.
  9.  Шепетівські районні спеціалізовані служби ЦЗ.
  10. Посадові особи з питань ЦЗН ТГ.
  11. Черговий Білогірське відділення поліції Красилівського відділу поліції ГУНП в Хмельницькій області .
  12. Черговий Білогірського РС ГУ ДСНС України у Хмельницькій області.
  13. Керівники об’єктів підвищеної небезпеки, гідроелектростанцій.
  14.  Керівники  інтернатних закладів, закладів охорони здоров’я,  які  мають ліжковий фонд, підприємств в установах і організаціях Українського товариства сліпих, Українського товариства глухих, інших підприємств, установ і організацій, що надають послуги особам з інвалідністю та мало мобільним групам населення.
  15.  Керівники промислових підприємств, вузлових залізничних станцій, місць збереження небезпечних речовин.
  16.  Керівник Білогірська філія акціонерного товариства "Укртелеком".
  17. Керівники суб’єктів господарювання, які підлягають обладнанню спеціальними, локальними, об’єктовими системами оповіщення,

Чергові Шепетівської райдержадміністрації, Славутської, Ізяславської, Білогірської, Шепетівської та Нетішинського територіальних громад  забезпечують проведення  оповіщення населення в зоні спостереження Хмельницької АЕС та у зонах можливого поширення радіаційного забруднення внаслідок виникнення надзвичайної ситуації на станції.

2.3.      Організовує координацію взаємодії при виникненні надзвичайних ситуацій між відділом (сектором) цивільного захисту Шепетівського району, громади, підприємствами та організаціями району.

2.4.      Забезпечує здійснення взаємо обміну інформацією з оперативно-черговими та диспетчерськими частинами служб цивільного захисту Шепетівського району щодо надзвичайних ситуацій та резонансних подій, що мали місце на території Ямпільської селищної ради.

2.5.      Забезпечує організацію експлуатації засобів оповіщення служби.

3. Організація роботи оперативно-чергової (чергової) служби.

3.1. До складу Ямпільської оперативно-чергової служби  входять: начальник служби та оперативні чергові.

3.2. Робота Ямпільської оперативно-чергової служби планується на кожний місяць.

Графік чергувань, посадові інструкції та списки осіб, що підлягать оповіщенню підписуються начальником служби і затверджується головою Ямпільської селищної ради.

3.3. Служба розміщується в будівлі Ямпільського МПК. Приміщення чергової служби обладнується засобами зв’язку та оповіщення (ДТР-08-GSM з ноутбуком, БО-ФМ-04, телефони) та іншими засобами оповіщення. 

3.4. Загальні засади діяльності, умови оплати праці, матеріальне, соціальне та побутове забезпечення особового складу служби визначаються згідно чинного законодавства.

3.5. Чергування забезпечується черговими Ямпільської МПК Ямпільської селищної ради..

3.6. Чергування цілодобове організовується силами чергових по Ямпільської МПК Ямпільської селищної ради.

4. Обов’язки чергового.

4.1. При прийомі чергування черговий повинен перевірити згідно опису наявність та справність засобів оповіщення та зв’язку, документації, правильність її ведення та своєчасність доведення отриманих сигналів та розпоряджень. Про прийом і здачу чергування чергові роблять запис в «Книзі прийому та здачі чергування по Ямпільської МПК Ямпільської селищної ради.» та доповідає голові Ямпільської селищної ради, головному спеціалісту з питань цивільного захисту. населення Ямпільської селищної ради та відповідальному черговому Кризового центру облдержадміністрації

4.2. При отримання розпорядження (сигналу) черговий повинен перевірити його достовірність та доповісти голові Ямпільської селищної ради, головному спеціалісту з питань цивільного захисту. населення Ямпільської селищної ради та відповідальному черговому Кризового центру облдержадміністрації. Після цього він робить відповідний запис про отримання розпорядження (сигналу) в «Журналі отриманих сигналів та розпоряджень» з вказівкою часу отримання та кому доведено. Про прийом та здачу чергування чергові доповідають голові Ямпільської селищної ради або головному спеціалісту з питань цивільного захисту. населення Ямпільської селищної ради.

4.3. Отримавши розпорядження голови Ямпільської селищної ради про запуск місцевої системи черговий доводить розпорядження до головного спеціаліста з питань цивільного захисту. населення Ямпільської селищної ради та проводить доведення інформації у відповідності із схемою оповіщення та списками осіб, які підлягають оповіщенню за допомогою засобів зв’язку та оповіщення (ДТР-08-GSM з ноутбуком, БО-ФМ-04, телефонів) та інших засобів оповіщення. Про результати проведеного оповіщення він доповідає голові Ямпільської селищної ради, головному спеціалісту з питань цивільного захисту. населення Ямпільської селищної ради та відповідальному черговому Кризового центру облдержадміністрації.

4.4. Черговий відповідає за збереження та правильну експлуатацію ввірених йому засобів зв’язку та оповіщення (ДТР-08-GSM з ноутбуком, БО-ФМ-04, телефонів), інших засобів оповіщення, документації чергового.

 

Головний спеціаліст

з питань цивільного захисту

Ямпільської селищної ради                               Михайло ГАЛАЙДА


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь