Ямпільська громада
Шепетівський район Хмельницька область

Рішення сесії селищної ради №22 «Про затвердження Програми підтримки діяльності комунальної установи «Спецтрансбуд» Білогірської селищної ради на 2021-2022 роки»

Кількість переглядів: 97
Скликання: VІII скликання
Сесія: 8 сесія селищної ради
Тип документу: Рішення сесії селищної ради
Дата: 14.07.2021
Номер документу: 22
Назва документу: Про затвердження Програми підтримки діяльності комунальної установи «Спецтрансбуд» Білогірської селищної ради на 2021-2022 роки
Прикріплені файли:

У К Р А Ї Н А

Місцеве самоврядування

Ямпільська  селищна  рада

Білогірського району Хмельницької області

Р І Ш Е Н Н Я

восьмої сесії

 восьмого скликання

 

від  14 липня  2021 року № 22

смт. Ямпіль

Про затвердження  Програми  підтримки діяльності комунальної установи «Спецтрансбуд» Білогірської селищної ради на 2021-2022 роки

 

 

      З метою забезпечення реалізації прав окремих категорій громадян на пільговий проїзд транспортом на  приміських та міжміських маршрутах загального користування, керуючись п.22 ч.1 ст.26 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, селищна рада  ВИРІШИЛА:

1.  Затвердити Програму  підтримки    діяльності комунальної установи «Спецтрансбуд»   Білогірської селищної ради на 2021-2022 роки , згідно додатку (Додається).

2.   Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію селищної ради з питань комунальної власності, інфраструктури, транспорту та житлово- комунального господарства  (Мєдвєдєв В.М.).

Селищний  голова                                                     Василь КОРДОНЕЦЬ

Додаток

до рішення восьмої  сесії
Ямпільської селищної ради

від 14 липня  2021 року № 22

Програма

 Підтримки діяльності комунальної установи « Сецтрансбуд» Білогірської селищної ради на 2021-2022 роки

Паспорт

 Програми підтримки діяльності комунальної установи « Сецтрансбуд» Білогірської селищної ради на 2021-2022 роки

1.

Ініціатор розроблення програми

 

Ямпільська селищна рада Білогірського району Хмельницької області

2.

Розробник програми

Ямпільська селищна рада Білогірського району Хмельницької області

3.

Головний розпорядник коштів

Ямпільська селищна рада Білогірського району Хмельницької області

4.

Відповідальний виконавець Програми

 

Ямпільська селищна рада Білогірського району Хмельницької області Білогірська селищна рада Білогірського району Хмельницької області

5.

Термін реалізації програми

 

 2021 -2022 роки

6.

Перелік бюджетів, які беруть участь у виконанні програми

 

 Бюджет Ямпільської селищної ради та Білогірської селищна рада

7.

Учасники програми

Ямпільська селищна рада ,Білогірська селищна рада , відділ соціального захисту населення, освіти, культури та спорту, відділ економічного розвитку, інвестицій, регуляторної діяльності та земельних відносин Ямпільської селищної ради, перевізники, які надають послуги з перевезення пільгових категорій громадян автомобільним транспортом на приміських та міжміських маршрутах загального користування в Ямпільській  селищній раді

8.

Загальний щорічний обсяг ресурсів, необхідний для реалізації Програми

 

 

5 тис.грн.

        

Програма

 Підтримки діяльності комунальної установи «Спецтрансбуд» Білогірської селищної ради на 2021-2022 роки

  1. Загальна частина

Програма  розроблена відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік», статей 12, 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», статей 20, 21 Закону України «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист», статті 14 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», статті 13 Закону України «Про охорону дитинства», статті 38-1 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», постанов Кабінету Міністрів України від 17.05.1993 № 354 «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування», від 16.08.1994 № 555 «Про поширення чинності постанови Кабінету Міністрів України» від 17.05.1993 р. № 354, статей 26, 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». При прийнятті Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» ухвалено рішення щодо збереження у законодавстві права на пільговий проїзд окремим категоріям громадян із покриттям цих видатків за рахунок коштів державного бюджету. Разом з цим в Законі України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» відповідні видатки у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам не були передбачені. Ситуація, що склалася, потребує термінового врегулювання, оскільки мешканці громади фактично позбавлені права на пільговий проїзд через відсутність фінансового ресурсу, а перевізники несуть фінансові втрати через відсутність компенсаційних виплат за пільгове перевезення окремих категорій громадян.

  1. Мета та основні завдання Програми

Метою програми є відшкодування компенсаційних виплат перевізникам, які здійснюють пільгові перевезення окремих категорій громадян автомобільним транспортом на приміських автобусних маршрутах загального користування,  міжміських автобусних маршрутах загального користування за місцем реєстрації перевізника.   Першочерговим завданням цієї програми є забезпечення реалізації прав окремих категорій громадян на пільговий проїзд  транспортом на  приміських  та міжміських маршрутах загального користування.

  1. Фінансове забезпечення реалізації Програми

Фінансування Програми здійснюватиметься у межах фактичних коштів, передбачених у місцевого бюджету  для « Спецтрансбуду» Білогірської селищної ради ( додаток 2 до Програми).

  1. Організація та контроль за виконанням

Організація та контроль за виконанням  Програми здійснюватиметься відділом   соціального захисту населення , освіти, культури та спорту Ямпільської селищної ради, відповідно до Порядку відшкодування витрат за безкоштовне перевезення пільгових категорій громадян автомобільним на приміських  та міжміських маршрутах загального користування (додаток 1 до Програми).

V.   Основні заходи Програми

Проведення відшкодування компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним на приміських  і міжміських маршрутах загального користування згідно з додатком 1 до Програми.

Селищний голова                                      Василь КОРДОНЕЦЬ

Додаток 1 до Програми

П О Р Я Д О К

 фінансування видатків на підтримку діяльності комунальної установи «Спецтрансбуд» Білогірської селищної ради на 2021-2022 роки

Загальні положення

1. Цей Порядок визначає механізм проведення компенсаційних виплат Ямпільською селищною радою за пільговий проїзд автомобільним  транспортом на приміських та міжміських маршрутах загального користування по Білогірському районі окремих категорій громадян, які мають право пільгового проїзду відповідно до законодавчих актів України, за рахунок коштів місцевих бюджетів підприємствам, що здійснюють автотранспортне  перевезення громадян (далі - Перевізник), згідно з договором, укладеним між  Ямпільською селищною радою та Перевізником.

2. Відповідно до вимог чинного законодавства компенсація за пільгові перевезення здійснюється на підставі укладених Перевізником договорів: - про перевезення пасажирів на приміському та міжміському  маршрутах загального користування в Білогірському районі з організатором цих перевезень; - про відшкодування витрат за безкоштовне перевезення пільгових категорій громадян в приміському автомобільному транспорті з головним розпорядником бюджетних коштів.

3. Порядок відшкодування витрат за безкоштовне перевезення пільгових категорій населення у приміському та міжміському автомобільному транспорті (далі – Порядок) установлює єдину методику розрахунків на приміських автотранспортних  маршрутах загального користування, що фінансуються за рахунок коштів з бюджету селищних  рад.

4. Відшкодування витрат за безкоштовне перевезення пільгових категорій населення у міжміському автомобільному транспорті загального користування Ямпільською селищною радою виходячи із загальної суми наданих пільг, які визначаються по пільговим проїздним документам (квиткам),  що реалізуються касами автостанцій, в межах  затверджених бюджетних асигнувань або  вираховується на підставі даних моніторингу. За результатами моніторингу визначається середня кількість пільговиків, які перевозяться за один рейс на відповідних маршрутах, що є основою для визначення середньої кількості пільговиків, які перевозяться за рейс, при проведенні розрахунків.

5. Обсяги коштів з місцевого бюджету  на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян у автомобільному   транспорті затверджуються рішеннями сесії  ради.

6. Право на безкоштовний проїзд мають громадяни пільгових категорій відповідно до Законів України: «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» від 22.10.1993 року №3551-XII: учасники бойових дій (ст.12), інваліди війни (ст.13); «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист» від 24.03.1998 року № 203/98-ВР (ст.6): ветерани військової служби, ветерани органів внутрішніх справ, ветерани податкової міліції, ветерани служби цивільного захисту, ветерани Державної кримінально-виконавчої служби;

 «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 року №796- XII: громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесені до категорії 1 (стаття 20), учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які належать до категорії 2 (стаття 21); «Про охорону дитинства» від 26.04.2001 року №2402-III: діти з багатодітної сім’ї (ст.13); «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» від 21.03.1991 року № 875- XII (ст.38-1) : інваліди I та II групи, діти-інваліди до 18 років, особи, які супроводжують інвалідів першої групи або дітей інвалідів (не більше одного супроводжуючого) ; Постанови Кабінету Міністрів України «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування» від 17.05.1993 року №354(Поширена чинність Постанови на інвалідів – згідно з Постановою КМ №555 від 16.08.94): пенсіонери за віком, інваліди.

7. До 20 числа наступного за звітним  місяцем Перевізник на підставі розрахунків підписує з управлінням  соціального захисту населення Білогірської районної державної адміністрації  двосторонні акти звіряння розрахунків за фактично надані послуги з перевезення. Виплата компенсації на відшкодування фактично понесених збитків за перевезення пільгової категорії громадян здійснюється у межах кошторисних призначень, виділених на ці цілі. Компенсаційні виплати на пільговий проїзд здійснюються шляхом перерахування коштів з реєстраційного рахунку управління  соціального захисту населення на рахунки перевізника.

Відшкодування за грудень місяць здійснюється в наступному бюджетному періоді за рахунок кошторисних призначень виділених на наступний плановий період.

Контроль за наданням послуг та розрахунком

Ямпільська селищна рада щомісяця здійснює контроль за наданням послуг по перевезенню пільгових категорій пасажирів, відповідно до інформації за фактичним виїздом транспортних засобів, що дає змогу визначити обсяг перевезень  в розрізі кожного автобусного маршруту.

Селищний голова                                          Василь КОРДОНЕЦЬ

Додаток 2

до Програми

РОЗРАХУНОК

потреби коштів для реалізації заходів, передбачених Програмою підтримки діяльності комунальної установи « Сецтрансбуд» Білогірської селищної ради на 2021-2022 роки

№ з/п

Зміст

Сума (тис.грн.)

1.

Фінансування компенсаційних виплат за пільговий проїзд пасажирським автомобільним транспортом на міжміських автобусних маршрутах загального користування за місцем реєстрації перевізника

 

5 тис.грн.

Селищний голова                                               Василь Кордонець


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь