Ямпільська громада
Шепетівський район Хмельницька область

Рішення сесії селищної ради №10 «Про організацію інклюзивного навчання  у закладах дошкільної освіти»

Кількість переглядів: 107
Скликання: VІII скликання
Сесія: 10 сесія селищної ради
Тип документу: Рішення сесії селищної ради
Дата: 30.08.2021
Номер документу: 10
Назва документу: Про організацію інклюзивного навчання  у закладах дошкільної освіти
Прикріплені файли:

 

У К Р А Ї Н А

ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ    БІЛОГІРСЬКИЙ РАЙОН

ЯМПІЛЬСЬКА  СЕЛИЩНА РАДА

Р І Ш Е Н Н Я

Десятої сесії селищної ради VІІI скликання

 

від   30  серпня  2021 року  № 10

смт Ямпіль

Про організацію інклюзивного

навчання  у закладах дошкільної освіти

 

       Розглянувши клопотання завідуючої Довгалівським ЗДО та завідуючої В’язовецьким ЗДО  відповідно до статті  32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей  19, 20 Закону України «Про освіту», статей 23,28,30,33 Закону України «Про дошкільну освіту», листа МОН України «Щодо організації діяльності інклюзивних груп у закладах дошкільної освіти» від 13.11.2018 р. №1/9-691, Примірного положення про команду психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами в закладі загальної середньої та дошкільної освіти, затвердженого наказом МОН України від 08.06.2018 р. №609,   висновків інклюзивно-ресурсного центру про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини, заяв батьків дітей та з метою створення оптимальних умов для навчання та виховання дітей з особливими освітніми потребами з урахуванням їхніх індивідуальних потреб та можливостей, забезпечення психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами в групах з інклюзивним навчанням  та з метою забезпечення рівного доступу до якісної освіти з урахуванням індивідуальних особливостей та стану здоров’я дітей  селищна рада  ВИРІШИЛА:

1.Організувати інклюзивне навчання та виховання дітей з особливими освітніми потребами в ДНЗ  «Вишенька» с. Довгалівка Ямпільської селищної ради

2.Організувати інклюзивне навчання та виховання дітей з особливими освітніми потребами в ДНЗ  «Джерельце» с. В’язовець Ямпільської селищної ради

3. Ввести в штат  з 01.09.2021 року посаду асистента вихователя у ЗДО «Вишенька» с. Довгалівка і «Джерельце» с. В’язовець.

4. Керівникам закладів дошкільної освіти забезпечити здійснення освітнього процесу дітей з особливими освітніми потребами відповідно до Базового компонента дошкільної освіти, за окремими програмами, затвердженими МОН України та методиками з урахуванням індивідуальних особливостей навчально-пізнавальної діяльності та рекомендацій інклюзивно-ресурсного центру.

5. Фінансовому відділу Ямпільської  селищної ради  забезпечити фінансування  посади асистента вихователя та додаткові кошти на проведення психолого- педагогічних та корекційно-розвиткових послуг ( 5 годин)в межах норм чинного законодавства.

 6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань прав людини, запобігання корупції, регламенту, депутатської етики та місцевої згуртованості , постійну комісію селищної  ради з питань освіти, культури, охорони здоров’я, фізичного виховання та соціальної політики, відділ соціального захисту населення, освіти, культури, охорони здоров’я, молоді та спорту.

Секретар селищної ради :                                Таміла КІШАН


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь