A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ямпільська громада
Шепетівський район Хмельницька область

Рішення сесії селищної ради №25 «Про затвердження Положення про конкурс на посаду керівника  комунального закладу загальної середньої освіти Ямпільської селищної ради»

Кількість переглядів: 246
Скликання: VІII скликання
Сесія: 6 сесія селищної ради
Тип документу: Рішення сесії селищної ради
Дата: 09.04.2021
Номер документу: 25
Назва документу: Про затвердження Положення про конкурс на посаду керівника  комунального закладу загальної середньої освіти Ямпільської селищної ради
Прикріплені файли:

У К Р А Ї Н А

ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ БІЛОГІРСЬКИЙ РАЙОН          

 

ЯМПІЛЬСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

Р І Ш Е Н Н Я

Шостої сесії селищної ради VІІI скликання

 

від 09 квітня  2021 року № 25

смт Ямпіль

 

Про затвердження Положення про конкурс на

посаду керівника  комунального закладу загальної

середньої освіти Ямпільської селищної ради

 

 Відповідно до ст.ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 26 Закону України «Про освіту», ст. ст.37, 39 Закону України «Про повну загальну середню освіту», на підставі наказу Міністерства освіти і науки України від 28.03.2018 №291 «Про затвердження Типового положення про конкурс на посаду керівника державного, комунального закладу загальної середньої освіти», з метою визначення механізму проведення конкурсу та призначення на посаду керівників закладів загальної середньої освіти комунальної власності, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, фізичного виховання та соціальної політики, селищна  рада:

ВИРІШИЛА:

  1.  Затвердити Положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти Ямпільської селищної ради (додається).
  2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань освіти, культури, охорони здоров’я, фізичного виховання та соціальної політики.

Селищний голова                                                      Кордонець В.М.

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням Ямпільської селищної ради

від 09.04. 2021 року № 25

 

Положення

Про конкурс на посаду керівника комунального закладу

загальної середньої освіти Ямпільської селищної ради

 

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

 

1.1. Це Положення визначає загальні засади проведення конкурсу та призначення на посаду керівника (директора) закладу загальної середньої освіти Ямпільської селищної ради.

1.2. Положення розроблено відповідно до Конституції України, Кодексу законів про працю України, законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про захист персональних даних», «Про запобігання корупції», наказу Міністерства освіти і науки України від 28.03.2018 № 291 «Про затвердження Типового положення про конкурс на посаду керівника державного, комунального закладу загальної середньої освіти», зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 16.04.2018 за № 454/31906, листа Міністерства освіти і науки України від 20.05.2020 № 1/9-264 «Щодо окремих питань проведення конкурсу на посаду керівника закладу загальної середньої освіти», тощо.

 

ІІ. ВИМОГИ ДО КЕРІВНИКА

ЗАКЛАДУ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ

2.1. Керівником закладу загальної середньої освіти може бути особа,
яка є громадянином України, має вищу освіту ступеня не нижче магістра (або спеціаліста) та стаж педагогічної роботи не менше трьох років, а також організаторські здібності, фізичний і психічний стан якої не перешкоджає виконанню професійних обов’язків, вільно володіє державною мовою.

2.2. Одна і та сама особа не може бути керівником закладу загальної середньої освіти більше ніж два строки підряд (до першого строку включається дворічний строк перебування на посаді керівника закладу загальної середньої освіти, призначеного вперше). Після закінчення другого строку перебування на посаді особа має право брати участь у конкурсі на заміщення вакансії керівника в іншому закладі загальної середньої освіти або продовжити роботу в тому самому закладі на іншій посаді.

2.3. Не може бути призначена на посаду керівника закладу загальної середньої освіти особа, яка:

  • є недієздатною або цивільна дієздатність якої обмежена;
  • має судимість за вчинення злочину;
  • позбавлена права обіймати відповідну посаду;
  • за рішенням суду визнана винною у вчиненні корупційного правопорушення;
  • за рішенням суду визнана винною у вчиненні правопорушення, пов’язаного з корупцією;
  • підпадає під заборону, встановлену Законом України "Про очищення влади".

 

ІІІ. ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ

3.1. Керівник комунального закладу загальної середньої освіти обирається на посаду за результатами конкурсного відбору, що проводиться відповідно до цього Положення, строком на шість років (строком на два роки – для особи,
яка призначається на посаду керівника закладу загальної середньої освіти вперше) на підставі рішення конкурсної комісії.

3.2. Кандидата на посаду керівника закладу визначає конкурсна комісія
за результатами конкурсного відбору на зайняття цієї посади.

3.3. Організацію та проведення конкурсного відбору, а також роботу конкурсної комісії забезпечує Ямпільська селищна рада в особі селищного голови.

3.4. Конкурс складається з таких етапів:

1) прийняття рішення про проведення конкурсу та затвердження складу конкурсної комісії;

2) оприлюднення оголошення про проведення конкурсу;

3) прийняття документів від осіб, які виявили бажання взяти участь
у конкурсі;

4) перевірка поданих документів на відповідність установленим законодавством вимогам;

5) допущення кандидатів до участі у конкурсному відборі;

6) ознайомлення кандидатів із закладом освіти, його трудовим колективом та представниками батьківського самоврядування закладу;

7) проведення конкурсного відбору;

8) визначення переможця конкурсу;

9) оприлюднення результатів конкурсу.

3.5. Рішення про проведення конкурсу приймається селищним головою:

– одночасно з прийняттям рішення про утворення нового закладу загальної середньої освіти;

– не менше ніж за два місяці до завершення строкового трудового договору (контракту), укладеного з керівником закладу загальної середньої освіти;

– не пізніше десяти робочих днів з дня дострокового припинення (прийняття рішення про дострокове припинення) договору, укладеного
з керівником відповідного закладу загальної середньої освіти, чи визнання попереднього конкурсу таким, що не відбувся.

3.6. Оголошення про проведення конкурсу оприлюднюється на веб–сайті Ямпільської селищної ради та веб–сайті закладу освіти (за наявності) наступного робочого дня з дня прийняття рішення про проведення конкурсу та має містити:

– найменування і місцезнаходження закладу;

– найменування посади та умови оплати праці;

– кваліфікаційні вимоги до керівника закладу відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту»;

– вичерпний перелік, кінцевий термін і місце подання документів
для участі у конкурсі;

– дату та місце початку конкурсного відбору, його складові та тривалість;

– прізвище та ім’я, номер телефону та адресу електронної пошти особи, яка уповноважена надавати інформацію про конкурс та приймати документи для участі у конкурсі.

В оголошенні може міститися додаткова інформація, що не суперечить чинному законодавству.

 

IV. МЕХАНІЗМ ФОРМУВАННЯ КОНКУРСНОЇ КОМІСІЇ

4.1. Для проведення конкурсу голова Ямпільської селищної ради формує і затверджує персональний склад конкурсної комісії з рівною кількістю представників кожної із сторін, визначених статтею 39 Закону України «Про повну загальну середню освіту». До складу конкурсної комісії входять:

 - представники засновника (посадові особи органу місцевого самоврядування, депутати відповідного органу місцевого самоврядування. Вимоги до депутатів -  педагогічна освіта, або перебування в трудових відносинах з закладами освіти, або стаж роботи в педагогічній сфері),

- представники відповідної місцевої державної адміністрації чи територіального органу із забезпечення якості освіти(держані службовці) (за згодою),

- представники інститутів громадянського суспільства (громадських об’єднань керівників закладів освіти, професійних об’єднань педагогічних працівників, районної (міської) профспілкової організації та інших громадських формувань, а також експертів, фахівців у сфері загальної середньої освіти тощо).

У роботі конкурсної комісії з правом дорадчого голосу можуть брати участь представники органів громадського самоврядування закладу освіти, на посаду керівника якого оголошено конкурс.

4.2. Загальна чисельність членів конкурсної комісії становить від 6 до 15 осіб.

4.3. Членом конкурсної комісії не може бути особа, яка:

– визнана в установленому законом порядку недієздатною або цивільна дієздатність якої обмежена;

– має судимість або на яку протягом останнього року накладалося адміністративне стягнення за вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення;

– є близькою особою учасника конкурсу або особою, яка може мати конфлікт інтересів відповідно до Закону України «Про запобігання корупції».

4.4. Члени конкурсної комісії зобов’язані:

- брати участь у роботі конкурсної комісії та голосувати з питань порядку денного;

- заявляти самовідвід у разі наявності чи настання підстав, передбачених цією статтею, що унеможливлюють їх участь у складі конкурсної комісії.

4.5. Конкурсна комісія є повноважною за умови присутності на засіданні не менше двох третин її затвердженого складу. Конкурсна комісія приймає рішення більшістю голосів від її затвердженого складу. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови конкурсної комісії.

4.6. Рішення конкурсної комісії оформляється протоколом, який підписується всіма присутніми членами конкурсної комісії та оприлюднюється на офіційному вебсайті Ямпільської селищної ради протягом наступного робочого дня з дня проведення засідання конкурсної комісії.

4.7. Конкурсна комісія та її члени діють на засадах неупередженості, об’єктивності, незалежності, недискримінації, відкритості, прозорості, доброчесності. Не допускаються будь-які втручання в діяльність конкурсної комісії, тиск на членів комісії та учасників конкурсу.

         4.8. Для формування персонального складу комісії впродовж 3 днів після прийняття рішення про оголошення конкурсу Ямпільська селищна рада надсилає листа кожній із сторін:

- начальнику управління Державної служби якості освіти Хмельницької області;

- голові професійного обєднання педагогічних працівників;

- голові громадського об’єднання керівників закладів освіти.

В листі зазначаються терміни проведення конкурсу, кількісний склад представників від сторони, кінцевий термін подання кандидатур для участі у комісії.

4.9. Кожна із сторін упродовж 10 днів направляє засновнику лист-подання із зазначенням кандидатур для участі в комісії разом із додатком, в якому зазначається рішення про делегування для участі в комісії, відповідно до:

- рішення зборів професійного об’єднання педагогічних працівників;

- рішення зборів громадського об’єднання керівників закладів загальної середньої освіти району.

- розпорядчого документа управління Державної служби якості освіти в Хмельницькій області;

4.10. Селищний голова після отримання листів, але не пізніше 15 днів після прийняття рішення про оголошення конкурсу на посаду керівника, видає розпорядження про затвердження персонального складу конкурсної комісії з рівною кількістю представників кожної із сторін визначених Законом України «Про загальну середню освіту»

         4.11. Секретар конкурсної комісії:

1) забезпечує скликання за дорученням голови конкурсної комісії
її засідання;

2) формує проект порядку денного засідань конкурсної комісії;

3) здійснює підготовку засідань конкурсної комісії;

4) виконує доручення голови конкурсної комісії, пов’язані з організацією проведення засідань конкурсної комісії;

5) веде і зберігає протоколи засідань конкурсної комісії, які підписують усі члени конкурсної комісії;

6) бере участь у засіданнях конкурсної комісії.

V. ВИМОГИ ЩОДО ПОДАННЯ ДОКУМЕНТІВ

ДЛЯ УЧАСТІ У КОНКУРСІ

5.1. Усі бажаючі, які відповідають встановленим кваліфікаційним вимогам на посаду керівника закладу загальної середньої освіти, можуть взяти участь у конкурсі.

5.2. Для участі у конкурсі на заміщення вакантної посади керівника закладу загальної середньої освіти подаються такі документи:

  • заява про участь у конкурсі (додаток 1) з наданням згоди на обробку персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних» (додаток2);
  • автобіографія та/або резюме (за вибором учасника конкурсу);
  • копія паспорта громадянина України;
  • копія документа про вищу освіту (з додатком, що є невід’ємною частиною) не нижче ступеня магістра (спеціаліста);
  • документ, що підтверджує вільне володіння державною мовою (диплом, атестат);
  • копія трудової книжки чи інших документів, що підтверджують стаж педагогічної (науково-педагогічної) роботи не менше трьох років на день їх подання (крім приватних та корпоративних закладів освіти);
  • довідка про відсутність судимості;

-   довідка про проходження попереднього (періодичного) психіатричного огляду;

  • мотиваційний лист, складений у довільній формі;
  • копія військового квитка або інший документ про військовий облік (для військовозобовязаних).

Особа може подати інші документи, які підтверджуватимуть її професійні та/або моральні якості.

5.3. Визначені у пункті 5.2. документи подаються особисто
(або уповноваженою згідно з довіреністю особою) до конкурсної комісії
у визначений в оголошенні строк, що становить 30 календарних днів з дня оприлюднення оголошення про проведення конкурсу.

5.4. Уповноважена особа приймає документи за описом, копію якого надає особі, яка їх подає.

5.5. Особа, яка подає документи, відповідає за достовірність поданої інформації.

5.6. Протягом п’яти робочих днів з дня завершення строку подання документів для участі в конкурсі конкурсна комісія:

– перевіряє подані документи щодо відповідності установленим вимогам;

приймає рішення про допущення та/або недопущення до участі у конкурсі;

– оприлюднює на веб-сайті Ямпільськької селищної ради перелік осіб, яких допущено до участі у конкурсному відборі (далі - кандидати).

 

VI. ВІДБІР КАНДИДАТІВ НА ПОСАДУ КЕРІВНИКА ЗАКЛАДУ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ

6.1. Конкурсний відбір проводиться публічно.

6.2. На першому засіданні конкурсна комісія розглядає документи, подані кандидатами на посаду керівника закладу загальної середньої освіти,
на відповідність встановленим кваліфікаційним вимогам.

Результати розгляду невідкладно повідомляються кандидатам електронною поштою чи іншим засобом зв’язку, зазначеним в автобіографії та/або в резюме.

6.3. До участі у конкурсі не можуть бути допущені особи, які:

- не можуть обіймати посаду керівника закладу загальної середньої освіти відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту» та цього Положення;

- подали не всі документи, визначені Законом України «Про повну загальну середню освіту» та даним Положенням, для участі в конкурсі;

- подали документи після завершення строку їх подання.

6.4. Ямпільська селищна рада організовує та забезпечує ознайомлення кандидатів із закладом загальної середньої освіти, його трудовим колективом та представниками органів громадського самоврядування не пізніше п’яти робочих днів до початку проведення конкурсного відбору.

6.5. Конкурсний відбір переможця конкурсу здійснюється
за результатами:

– перевірки знання законодавства України у сфері освіти, зокрема законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», інших нормативно–правових актів у сфері загальної середньої освіти, а також Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» на період до 2029 року, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14.12.2016 № 988–р;

– перевірки професійних компетентностей, що відбувається шляхом письмового вирішення ситуаційного завдання;

– публічної та відкритої презентації державною мовою перспективного плану розвитку закладу загальної середньої освіти, а також надання відповідей на запитання членів конкурсної комісії щодо проведеної презентації та в межах змісту конкурсного випробування.

6.6. На другому засіданні конкурсної комісії кандидати, документи яких пройшли перевірку, передбачену у пункті 5.2., проходять перевірку на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти у формі письмового тестування (з вибором однієї правильної відповіді).

6.7. Одне завдання включає 30 тестових питань, які обираються
для кожного учасника тестування із загального переліку питань, що містить
не менш як 200 питань.

6.8. Перелік тестових питань та зразок ситуаційного завдання із переліку рекомендованих МОН,  визначається та затверджуються розпорядженням голови Ямпільської селищної ради та оприлюднюється на офіційному веб-сайті Ямпільської селищної ради. Варіанти відповідей на тестові питання оприлюдненню не підлягають.

6.9. Тестування складається державною мовою.

6.10. Перед проходженням тестування кожен кандидат пред’являє паспорт або документ, який посвідчує особу.

6.11. Під час проведення тестування кандидатам забороняється користуватися додатковими електронними приладами, підручниками, навчальними посібниками, іншими матеріалами, а також спілкуватись один
з одним. У разі порушення зазначених вимог кандидат відсторонюється
від подальшого проходження конкурсу, про що складається відповідний акт, який підписується присутніми членами конкурсної комісії.

6.12. Питання для кожного учасника тестування обираються з переліку питань. Кожне питання передбачає одну
правильну відповідь. Роздруковані тестові питання секретар конкурсної комісії пакує в конверти, а правильні відповіді (ключі) передає членам конкурсної комісії перед перевіркою тестових завдань.

6.13. Секретар перед початком тестування видає кожному кандидату конверт з бланком для заповнення кандидатом своїх персональних даних (додаток 3). Після чого кандидат обирає собі конверт з тестовими питаннями, не відкриваючи його.

6.14. Кандидат відкриває конверт з тестовими питаннями після оголошення початку проведення тестування.

6.15. Загальний час для проведення тестування становить 60 хвилин. Після закінчення часу, відведеного на складення тестування, кандидат пакує
в один конверт бланк з відповідями, а у другий – заповнений бланк
з персональними даними та повертає обидва конверти секретарю. Секретар присвоює однаковий номер для конвертів з відповідями на тестові питання
та із заповненим бланком персональних даних кандидата. Визначення секретарем номера конвертів здійснюється за відсутності кандидата
у приміщенні, в якому проходило тестування.

6.16. Після отримання від усіх кандидатів конвертів секретар конкурсної комісії передає конверти з відповідями на тестові питання членам конкурсної комісії для визначення результатів тестування, а конверти з персональними даними кандидатів залишаються у нього.

6.17. Члени конкурсної комісії визначають результати письмового тестування. Для визначення результатів тестування використовується така система:

– 3 бали виставляється кандидатам, які відповіли правильно на 25-30  питань тестового завдання;

– 2 бали виставляється кандидатам, які відповіли правильно на 20-24  питань тестового завдання;

– 1 бал виставляється кандидатам, які відповіли на 15-19 питань тестового завдання;

– 0 балів виставляється кандидатам, які відповіли на 14 і менше питань тестового завдання.

          6.18. У разі обрання кандидатом більш як одного варіанта відповіді тестове питання вважається неправильно вирішеним.

6.19. Після визначення результатів тестування члени конкурсної комісії повертають конверти з відповідями секретарю. Після отримання усіх конвертів з результатами тестування секретар відкриває конверти з відповідями та персональними даними кандидатів, які фіксує у відомості (додаток 4) про результати тестування та оголошує кандидатам.

6.20. Повторне тестування не допускається, крім випадків, коли тестування не відбулося з технічних або інших причин, незалежних від членів конкурсної комісії та кандидатів. У такому разі призначається нова дата тестування та (або) час.

6.21. Кандидати, які за результатами тестування отримали 0 балів,
є такими, що не пройшли тестування та не можуть бути допущені
до наступного етапу конкурсу.

6.22. На цьому ж засіданні конкурсна комісія перевіряє професійні компетентності шляхом письмового вирішення ситуаційного завдання. Ситуаційні завдання проводяться з метою об’єктивного з’ясування спроможності кандидатів використовувати свої знання, досвід під час виконання посадових обов’язків, а також, з метою комплексної перевірки кандидатів на відповідність професійній компетентності, оцінки комунікаційних якостей та вміння приймати рішення.

Ситуаційні завдання визначаються головою Ямпільської селищної ради. ___ Розв’язання ситуаційного завдання кандидатом є успішним, якщо проведено детальний аналіз описаної ситуації, виявлена(і) проблема(и), обрана і обґрунтована проблема для вирішення,

6.23. Секретар конкурсної комісії перед оголошенням ситуаційного завдання надає кандидатам по два конверти. Один конверт з бланком
для заповнення кандидатом персональних даних, а інший – з бланком для розв’язання ситуаційного завдання.

На розв’язання одного ситуаційного завдання кандидатові надається 30 хвилин.

6.24.  Після розв’язання ситуаційного завдання або після закінчення часу, відведеного на його розв’язання, кандидати пакують бланки відповідей
та бланки персональних даних у конверти та надають секретарю.

Після отримання від усіх кандидатів конвертів секретар конкурсної комісії передає членам конкурсної комісії тільки конверти з розв’язанням ситуаційного завдання для визначення результатів, а конверти з персональними даними залишає у себе.

6.25. Неправильно заповнені дані можуть бути закреслені (виправлені) лише кандидатом з проставленням ним підпису.

6.26. Конкурсна комісія визначає результати розв’язання ситуаційного завдання. Для оцінювання результатів розв’язання ситуаційного завдання використовується така система:

 2 бали виставляється кандидатам, які виявили глибокі знання та успішно розв’язали ситуаційне завдання;

1 бал виставляється кандидатам, які розв’язали ситуаційне завдання
в обсязі, достатньому для подальшої роботи;

0 балів виставляється кандидатам, які не розв’язали ситуаційне завдання в установлений строк.

6.27. Визначення результатів розв’язання ситуаційних завдань здійснюється кожним членом конкурсної комісії індивідуально та вноситься<


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь