A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ямпільська громада
Шепетівський район Хмельницька область

МВС оновило Інструкцію про порядок придбання та зберігання зброї

Дата: 02.11.2020 13:24
Кількість переглядів: 805

МВС наказом від 16.06.2020 № 459 затвердило зміни до Інструкції про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної, холодної і охолощеної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та патронів до них, а також боєприпасів до зброї, основних частин зброї та вибухових матеріалів. Наказ зареєстровано в Мін'юсті 25 серпня 2020 та набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
Оформлений відповідний дозвіл видаватиметься керівникам підприємств, установ, організацій, громадянам та їх представникам після пред'явлення документа, що посвідчує особу.
Для отримання дозволу суб'єктам господарювання необхідно буде надати копію документа, що підтверджує право власності або користування приміщенням для провадження суб'єктом господарювання відповідного виду господарської діяльності.
Надано нові визначення бойової, несучасної, старовинної та мисливсьої зброї. Зокрема, до бойової зброї не належить старовинна зброя та її сучасні копії, а старовинною вважається вогнепальна зброя, виготовлена не пізніше 1899 року і не призначена для стрільби патронами з металевими гільзами центрального бою та кільцевого запалення.
Мисливська вогнепальна зброя - вогнепальна зброя, що відповідає вимогам, установленим до мисливської зброї технічним регламентом, а за його відсутності - національним (галузевим) стандартам.
Визначено вимоги до довжини ствола мисливської зброї: для нарізної зброї має становити більше 200 мм, а для гладкоствольної - не менше 450 мм.

Для одержання дозволу для осіб, яким видано паспорт громадянина України з безконтактним електронним носієм, потрібно надати копію паспорта та витягу з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання.

Національна поліція нагадує, що відповідно до ст.263 КК України носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу - карається законом!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь