Ямпільська громада
Шепетівський район Хмельницька область

ПРОТОКОЛ № 4 позачергового засідання комісії з питань ТЕБ і НС

Дата: 22.03.2021 13:30
Кількість переглядів: 1989

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

УКРАЇНА
ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ БІЛОГІРСЬКИЙ РАЙОН
ЯМПІЛЬСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

КОМІСІЯ

з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

30231 смт. Ямпіль, вул. Чернавіна, 52А
Тел: (03841)9-31-20 Факс: 9-31-20 email: yampilsr@gmail.com

ПРОТОКОЛ № 4
позачергового засідання комісії з питань ТЕБ і НС

 

22 березня 2021 року

смт. Ямпіль

Головував

Кордонець В.М.

Присутні члени комісії

10 осіб

 

I. Про заходи щодо запобігання протидії пожежам в природних екосистемах, лісах, торфовищ і сільгоспугідь у літній період. ( Артемчук В.В., Юрчук В.П.)

 

СЛУХАЛИ: інформацію начальника Білогірського РС ГУ ДСНС у Хмельницькій області Артемчука В.В.

 

З настанням літнього пожежонебезпечного періоду значно загострюється обстановка в лісових масивах, кількість пожеж в них зростає. Відповідно до статті 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання стерні, сухої природної рослинності або її залишків без дозволу органів контролю у галузі навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу тягне за собою адміністративну відповідальність.

Білогірський районний сектор ГУ ДСНС у Хмельницькій області вкрай стурбований організацією протипожежного захисту лісових масивів Білогірського лісництва ДП «Ізяславське лісове господарство» та СКЛП «ОРЛАН», що розташовані на території Ямпільської громади.

Аналіз пожежної обстановки в лісових масивах впродовж останніх років свідчить про те, що на початок пожежонебезпечного періоду припадає близько 40% пожеж від загальної їх кількості. Основним осередком пожеж є торішній травяний настил та низькорослі чагарники.

Пожежі виникають через необережне поводження з вогнем громадян під час їх перебування у лісах, місцях масового відпочинку.

На низькому рівні залишається стан пожежної безпеки об’єктів сільськогосподарського виробництва, що вказує на незадовільне ставлення посадових осіб до виконання протипожежних вимог.

Організаційні та практичні заходи щодо посилення пожежної безпеки, які вживаються за останні роки районним сектором, посадовими особами місцевого самоврядування, керівниками підприємств усіх форм власності, бажаних результатів не дали.

З метою посилення протипожежного захисту лісів, торф’яників та сільгоспугідь громади, а також з метою попередження та недопущення розвитку лісових пожеж до великих розмірів у літній пожежонебезпечний період 2021 року, комісія

 

ВИРІШИЛИ:

1. Інформацію начальника Білогірського РС ГУ ДСНС у Хмельницькій області Артемчука В.В. "Про заходи щодо запобігання протидії пожежам в природних екосистемах, лісах, торфовищ і сільгоспугідь у літній пожежонебезпечний період 2021 року", взяти до відома.

2. Білогірському районному сектору ГУ ДСНС України у Хмельницькій області:

2.1 Встановити контроль за дотриманням лісокористувачами, агропідприємствами, фермерами та населення вимог пожежної безпеки у лісах, на торфовищах, сільгоспугіддях.

Термін: протягом пожежонебезпечного періоду.

2.2 Забезпечити посилення контролю стану пожежної безпеки населених пунктів, що розташовані поблизу соснових лісів, транспортних комунікацій, об’єктів підвищеної небезпеки та місць масового перебування громадян.

                                                                             Термін: до 23.04.2021 року.

3. Білогірському районному сектору ГУ ДСНС України у Хмельницькій області та лісокористувачам:

3.1 Організувати перевірку стану готовності пожежних підрозділів лісокористувачів, місцевої добровільної та відомчої пожежної охорони до реагування пожежі та загорання. Приділити увагу утримання в робочому стані пожежних автомобілів, мотопомп, техніки пристосованої для пожежогасіння, укомплектованості працівниками, забезпечення обладнанням, інвентарем та пально-мастильними матеріалами.

Термін: до 23.04.2021 року.

3.2   Забезпечити розроблення і затвердження на рівні кожного лісокористувача незалежно від форм власності, який має у своєму складі лісові насадження 1-2 класу пожежної небезпеки, інструкції взаємодії із забезпеченням високої готовності до швидкого реагування та спільного гасіння пожеж у екосистемах із найближчим підрозділом ДСНС.

Термін: до 23.04.2021 року.

3.3 24 ДПРП ГУ ДСНС у Хмельницькій області провести додаткові відпрацювання мобілізаційного плану залучення сил та засобів на випадок гасіння великих лісових пожеж та інструкцій взаємодії сил та засобів, що залучаються до їх гасіння.

Термін: до 23.04.2021 року.

3.4  Організувати чітку взаємодію з сектором  поліцейської діяльності №1 Шепетівського РУ поліції, лісництвом, органами місцевого самоврядування, щодо виявлення винних у виникненні лісових пожеж та притягнення їх до відповідальності.

Термін: протягом пожежонебезпечного періоду.         

4. Рекомендувати Білогірській районній організації українського товариства мисливців та рибалок включити до річних планів з організаційно-масової роботи питання проведення патрулювань мисливських та водних угідь з метою проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо недопущення спалювання сухої рослинності та дотримання вимог законодавства у сфері пожежної безпеки під час відпочинку, полювання, любительського і спортивного рибальства.

Термін: до 01.05.2021 року.

5. Керівникам Білогірського спеціалізованого лісогосподарського комунального підприємства «Орлан», Білогірського лісництва ДП «Ізяславського лісового господарства»,  ПАТ «Хмельницькобленерго» Білогірський РЕМ забезпечити створення та оновлення у лісових масивах мінералізованих смуг, протипожежних розривів, очищення лісових масивів від захаращень, насамперед прилеглих до населених пунктів, торфовищ та просік, де проходять повітряні лінії електропередач, газо-, продуктопроводи.

Термін: до 23.04.2021 року.

6. Білогірському районному сектору ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, Сектору  поліцейської діяльності №1 Шепетівського РУП, керівникам лісогосподарських підприємств встановити тимчасові обмеження на відвідування лісів населенням, проведення масових заходів в лісах, заборони, обмеження проведення певних видів робіт у лісах на період високої та надзвичайної пожежної небезпеки згідно з розпорядженням облдержадміністрації від 12.08.2010 року №419/2010-р.

Термін: протягом пожежонебезпечного періоду.

7. Філії Білогірський райавтодор ”ДП Хмельницький облавтодор” ВАТ «ДАК „Автомобільні дороги України”»

7.1     заборонити спалювання сухої рослинності та її залишків у межах смуг відведення автомобільних доріг, у місцях відстою великогабаритної техніки та на землях залізничного транспорту.

Термін: протягом пожежонебезпечного періоду.

8.  ПАТ «Хмельницькобленерго» Білогірський РЕМ забезпечити виконання заходів з дотриманням вимог щодо утримання ліній електропередач та оперативного відключення напруги у випадку пошкодження лінії електропередач та загрози підпалу іскрами рослинних горючих матеріалів та у районах гасіння пожеж  у природних екосистемах.

Термін: постійно.

ІІ. Про визначення місць масового відпочинку людей на водних обєктах Ямпільської селищної ради та їх підготовка до купального сезону:

На  території Ямпільської селищної ради відсутні місця масового відпочинку населення на водних обєктах, які обладнані відповідно до вимог чинного законодавства. Ямпільська селищна рада заборонила купання людей у відповідних водоймищах та забезпечила встановлення біля водойм відповідних інформаційних щитів з написами «КУПАТИСЯ ЗАБОРОНЕНО!».

 

Голова комісії

Василь КОРДОНЕЦЬ

Секретар комісії

Михайло ГАЛАЙДА


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь