Ямпільська громада
Шепетівський район Хмельницька область

Виконання норм харчування у закладах дошкільної освіти у 2021 році

Дата: 01.02.2022 10:58
Кількість переглядів: 484

Фото без описуХарчування дітей у закладах освіти завжди було під пильним наглядом відповідальних служб, батьків, громадськості, а надто тепер, коли по всіх телеканалах країни обговорюють реформу системи харчування.

Спеціалістами Ямпільської селищної ради проаналізовано виконання норм харчування у закладах дошкільної освіти у 2021 році:

                                                                                                    

№ з/п

 

Назва продукту

Середній показник виконання норм харчування (у %) за  2021 рік

 

Всього

1

М’ясо

 

72,49 %

2

Риба

 

59,83 %

3

 

Олія соняшникова

 

 

220,34 %

 

4

 

Масло вершкове

 

107,04 %

5

Молоко

 

36,32 %

 

6

Сир

кисломолочний

 

45,64 %

7

 

Сир твердий

 

124,55 %

8

 

Яйце

 

46,89 %

9

 

Цукор

 

97,17 %

10

 

Картопля

 

124,67 %

11

 

Овочі

 

64,40 %

12

 

Фрукти

 

60,14 %

13

Соки

 

57,16 %

Загальний середній показник виконання норм харчування 

 

 

85,90 %

 

Звертаємо увагу, що з 1 січня 2022 року вступила в дію постанова Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 р. №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», яка змінює підхід до системи організації харчування в закладах освіти.

Основні зміни в меню закладів освіти, які набрали повної чинності з 1 січня 2022 року:

  • збільшення вживання овочів (кожний прийом їжі повинен включати вживання овочів згідно вікової норми);
  • збільшення вживання фруктів;
  • зменшення вживання хліба (цільнозерновий, є прийоми їжі без хліба);
  • зменшення вживання картоплі (одна страва картоплі чергується з 4-5 страв із злакових);
  • збільшується споживання птиці;
  • зменшується споживання насичених жирів (масла);
  • обмежується вживання чаю, соку та какао ( в закладах дошкільної освіти не більше 2 порцій на тиждень кожного виду);
  • обмежується вміст цукру, солі та жиру в стравах, які готуються в закладах освіти.

 

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь