A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ямпільська громада
Шепетівський район Хмельницька область

Ямпільська публічна бібліотека приєднується до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2022 14:30
Кількість переглядів: 553

Фото без описуЩорічно Ямпільська публічна бібліотека готує заходи до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цей рік не став виключенням і читачі мали змогу пригадати трагічні події 33-річної давності!

15лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-а річниця виведення радянських військ з Афганістану.

Правда про Афганську війну… Вона різна. Нерідко хвороблива і гірка. 33-й рік, що пройшов, об’єднав колишніх бійців-інтернаціоналістів у одну родину, де біль одного віддається болем в інших, а радість стає загальним почуттям.

Україна втратила близько 4 тисячі молодих хлопців, 6 тисяч стали інвалідами, ще 72 залишилися в полоні або пропали безвісти.

Не відболить це горе, не виплачеться і не відпечалиться на нашій землі, допоки житимуть батьки, брати і сестри, вдови і діти підступно винищених у горах Афганістану синів України.

Нині в Україні живе 150 тис. колишніх воїнів-афганців. Те покоління знає ціну життя, дружби, єдності, воно зберегло військову відданість і братерство. Ще досі тим, хто пройшов крізь афганське пекло, сниться, як горіли небо і земля, нестача води і гарячий пісок навкруги, або гори, в яких не пройти.

Найвищою нагородою для тих, хто вцілів, є життя, а для загиблих – пам’ять. Ми низько схиляємо голови перед матерями і вдовами воїнів, які героїчно загинули. Нашим воїнам-афганцям бажаємо миру, душевного спокою, злагоди, щастя, добробуту в нашому великому домі – Україна.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь