A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ямпільська громада
Шепетівський район Хмельницька область

В Україну потрапив заморожений мікс морепродуктів з Литви з перевищеним вмістом кадмію

Дата: 07.03.2023 16:54
Кількість переглядів: 89

В Україну потрапив заморожений мікс морепродуктів з Литви з перевищеним вмістом кадмію, що належить до токсичних важких металів. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби.

За даними управління, через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) надійшло повідомлення стосовно виявлення перевищення допустимого рівня кадмію у замороженому міксі морепродуктів (виробник: Zejiang Zhoufu food Co. LTD, China), що експортувався з Литовської Республіки (відправник: UAB “Plunges kooperatine prekyba”, Lithuania) до України (одержувач: ТзОВ “ВІЧУНАЙ-УКРАЇНА”, вул. Солом´янська, 3, офіс 6, м. Київ).

Держпродспоживслужба попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з обігу.

При наявності даного харчового продукту повідомте негайно Шепетівське районне управління Головного управління в Хмельницькій області на електронну адресу uprprodshep@gmail.com та інформуємо, що відповідно до статті 20 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" оператори ринку зобовязані вилучити та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив на здоровя людини та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність компетентний орган, що передбачено частиною 3 статті 20 даного закону.

Кадмій належить до важких металів. Це один з небагатьох елементів, що не виконує конструктивних функцій в людському організмі. Кадмій та його сполуки є надзвичайно токсичними, навіть, у незначних концентрація.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь