Ямпільська громада
Шепетівський район Хмельницька область

Ямпільська громада попрощалася з воїном-захисником Леонідом Олексійовичем Романюком

Дата: 06.10.2023 17:48
Кількість переглядів: 81

Сьогодні Ямпільська громада навіки попрощалася з воїном-захисником Леонідом Олексійовичем РОМАНЮКОМ, який проходив військову службу як стрілець-помічник гранатометника десантно-штурмового батальйону. Леонід мужньо виконував військовий обов’язок захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України. Життя Героя трагічно обірвалося 07 вересня 2023 року, всього через три дні після 45-річчя (народився Герой 04 вересня 1979 року).

Прощалися з Воїном у двох громадах: Білогірській, де Леонід проживав останніх десять років, та у селі Тихомель Ямпільської громади, що є маленькою батьківщиною Героя.

Зі словами скорботи під час поховальної церемонії звернувся до рідних Леоніда благочинний Олександр Теравський наголосивши, що найвищий вияв людської любові – віддати життя захищаючи ближнього свого. І хоч зараз уся родина перебуває у глибокому горі, та все ж таки вони мають чим пишатися, адже у їхній родині жив Герой, який віддав життя за майбутнє, за правду, за свободу, за Україну!

Ямпільський селищний голова Василь Кордонець зі словами підтримки звернувся до рідних і близьких полеглого Воїна. У своїй промові він підмітив, що колись, у період свого вчителювання, Леонід був його учнем і запам’ятався як добра, чуйна, життєрадісна, працелюбна людина. Сьогодні Україна переживає страшну трагедію, коли порушуються основні закони природи: вчителі хоронять учнів, батьки – дітей, старші люди – молодь.

Начальник відділу обліку та мобілізаційної роботи четвертого відділу Шепетівського РТЦК та СП Олександр Печений нагадав, що головне завдання ЗСУ – це оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності, а завдання майбутніх поколінь – берегти і поважати пам'ять про Героїв, які віддали своє життя за незалежність України!

Поховали Героя з усіма почестями під залпи почесної варти та Державний Гімн України у виконанні військового оркестру. Матері Леоніда вручено Прапор України, яким була вкрита труна.

Висловлюємо щирі співчуття родині, близьким людям, друзям, побратимам Воїна! Нехай Господь допоможе пережити біль непоправної втрати.

Вічна пам'ять і шана Захиснику України!

Герої не вмирають…Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь