A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ямпільська громада
Шепетівський район Хмельницька область

Порядок підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій

Дата: 19.10.2023 14:40
Кількість переглядів: 58

Фото без описуОсновним документом, що підтверджує стаж роботи є трудова книжка, а після 2004 року стаж рахується на підставі даних, що містяться в системі персоніфікованого обліку Пенсійного фонду.

☝️Однак, коли при оформленні трудових книжок, чи окремих записів у ній, були допущенні помилки, які стають приводом для не зарахування Пенсійним фондом всього трудового стажу (до 01.01.2004 року) чи окремого періоду стажу.

Вирішення даної проблеми є – отримання довідок про підтвердження стажу роботи , а вразі не можливості отримати таку довідку, необхідно звернутися до суду.

👨‍⚖️Звертаючись до суду, варто звернути увагу на те, що формальні неточності у документах, за загальним правилом, не можуть бути підставою для органів Пенсійного фонду для обмеження особи у реалізації конституційного права на соціальний захист.

📌Формулюючи позовні вимоги слід виходити з того, що Пенсійний фонд повинен компенсувати недоотримані кошти з моменту звернення за оформленням пенсії. Тут необхідно звернути увагу на строк звернення до суду. Відповідно до ч. 2 ст. 122 Кодексу адміністративного судочинства України для звернення до адміністративного суду за захистом прав, свобод та інтересів особи встановлюється шестимісячний строк. Даний строк буде відраховуватися від дня отримання офіційного листа Пенсійного фонду з відмовою у зарахуванні певного стажу роботи.

За матеріалами Білогірського бюро правової допомоги


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь