Збалансоване харчування для попередження ризику ССЗ
Твоє серце любить смачну здорову їжу!
Найпростіше, що можна зробити для здоровя серцево-судинної системи — стежити за тим, які продукти ти додаєш до свого раціону.
Переїдання, недостатнє споживання овочів та фруктів, безконтрольне вживання солоної, висококалорійної та жирної їжі — усе це призводить до розвитку серцево-судинних хвороб: артеріальної гіпертензії, ішемічної хвороби серця, інфаркту та інсульту.
Незбалансоване харчування є головним фактором ризику розвитку хвороб серця та причиною кожної пятої смерті у світі. Не ввійди до статистики та дотримуйся рекомендацій ВООЗ, як налагодити своє меню, — шукай їх у серії
А ми лиш нагадаємо, що для здоровя серця й судин важливо слідкувати за індексом маси тіла. Вирахувати його можна за формулою: вага (кг)/зріст у квадраті (м). Якщо твій показник ≥ 25,0 — ймовірно, у тебе є зайва вага. Про потенційний ризик хвороб також свідчить окружність талії. Варто занепокоїтись, якщо твій показник перевищує 94 см (для чоловіків) та 80 см (для жінок).
Детальніше про те, як скласти свою збалансовану тарілку:
https://phc.org.ua/promociya-zdorovya/proekt-prozdorove
Дізнайся про свій ризик розвитку хвороб серця і судин за допомогою швидкого тесту на сайті: https://cvd.phc.org.ua/
Стань на варті свого серця — обирай збалансоване харчування!
Ініціатива відбувається в межах Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».
Коментарі:
Ваш коментар може бути першим :)