Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі: молоко та сметана
Підстава для публікації обгрунтування: постанова Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 № 1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013 р. N 631 і від 11 жовтня 2016 р. N 710», постанова Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами).
Ямпільська селищна рада Шепетівського району Хмельницької області (адреса: 30231, Україна, Хмельницька обл., смт. Ямпіль вул. Чернавіна,52А) Код ЄДРПОУ: 04403309 інформує про
проведення закупівлі - Молоко та сметана
Вид процедури: Відкриті торги (з особливостями).
Ідентифікатор закупівлі - UA-2023-12-29-004825-a
Предмет закупівлі: Молоко та сметана (ДК 021:2015:- 15510000-6 - Молоко та вершки)
Очікуваний обсяг товару : молоко -2000 л, сметана – 400 кг
Розмір бюджетного призначення: 136000 грн. 00 коп.
Очікувана вартість предмета закупівлі: 136000 грн. 00 коп. з ПДВ.
Якісні, кількісні та технічні характеристики
Характеристика |
Значення |
Уточнення та примітки |
Молоко |
||
Жирність, % |
Не менше 2,5 |
|
Строк придатності |
Від 72 годин до 5діб |
|
Вага (об’єм) упаковки, мл |
500 - 1000 |
|
Тип молока |
Коров'яче |
|
Термообробка |
Пастеризоване |
|
Оцінка якості |
Відповідно до ДСТУ 2661:2010 |
|
Структура |
Натуральне |
|
Наявність лактози |
||
Супровідна документація |
Документи що підтверджують якість та безпечність продукції |
|
За сортом |
Молоко коров’яче питне пастеризоване |
|
Додаткові вимоги |
Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, що передбачені чинним законодавством, в тому числі згідно Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів", вказаному ДСТУ |
|
|
Зберігання: при відносній вологості не більше 80% для спожиткового пакування ( пачки/пакети)- не більше 5 діб при температурі від 0-60С, для вагової – не більше 3 діб. Маркування згідно ДСТУ 4418:2005 Смак та запах: чистий, кисломолочний, з присмаком і ароматом властивим пастеризованому продукту, без сторонніх присмаків та запахів. Колір: білий з кремовим відтінком, рівномірний за всією масою. Не дозволено вміст бактерій та патогенних мікроорганізмів. Вміст токсичних елементів, міко токсинів, антибіотиків, пестицидів, гормональних препаратів, радіонуклідів не повинні перевищувати допустимі встановлені рівні. |
|
Характеристика |
Значення |
Уточнення та примітки |
Сметана |
||
Термін придатності від загального терміну зберігання, передбаченого виробником, на час поставки (не менше, ніж) |
95% |
|
Масова частка жиру |
Не менше ніж 20 % |
|
Зовнішній вигляд і консистенція |
Однорідна, в'язка, (залежно від технології виробництва). |
|
Оцінка якості |
ДСТУ 4418.2005 |
|
Транспортне пакування |
Ящики полімерні |
|
Кислотність |
68-90 |
|
Споживче пакування |
Пакети з поліетиленової плівки |
|
Колір |
білого кольору, рівномірний за всією масою |
|
Супровідна документація |
Документи що підтверджують якість та безпечність продукції |
|
Смак і запах |
чистий, кисломолочний, з присмаком і ароматом властивим пастеризованому продукту |
|
Форма випуску |
Фасована |
|
Вага споживчої тари |
Не менше 400гр |
|
Додаткові вимоги |
Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів,що передбачені чинним законодавством, в тому числі згідно Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності якості харчових продуктів",вказаному ДСТУ .Од |
Товар має постачатися дрібними партіями у кількості та асортименті згідно із заявками Замовника.Учасник визначає ціну з урахуванням усіх своїх витрат, податків і зборів, що сплачуються або мають бути сплачені, в тому числі на транспортування до місця поставки, страхування та таке інше.Доставка товару здійснюється спецтранспортом, силами та за рахунок Постачальника.Товари, що постачаються повинні мати необхідні сертифікати якості виробника, реєстраційне посвідчення та висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи, або іншій подібний документ, що підтверджує відповідність товару вимогам, встановленим до нього загальнообов’язковими на території України нормами і правилами, повинен бути оформлений відповідно до вимог законодавства України.
Вимоги до упаковки. Упаковка повинна бути без пошкоджень, забезпечувати захист і зберігання товару під час транспортування від місця завантаження до місця поставки (відвантаження). На кожній упаковці фасування, або на ярлику, повинна бути інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства - виробника, вага, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання. Кожна партія товару супроводжується документами, що підтверджують його кількість та якість.
Вимоги до безпеки. Товар, що поставляється повинен відповідати встановленим для даного Товару технічним вимогам, що підтверджує якість Товару, забезпечує його безпеку для життя і здоров'я користувачів. Кожна партія Товару має супроводжуватися документами, що підтверджують його походження, безпечність і якість, ґатунок, категорію, дату виготовлення, термін реалізації, умови зберігання. Строк придатності товару на день поставки повинен становити не менш 80% від загального строку придатності.Транспортування товару (продуктів харчування) здійснюється спеціальним транспортом учасника для перевезення даного типу товару (харчових продуктів) з відповідним обладнанням (стелажі, які можуть зніматися, піддони та інше) дозволеним Міністерством охорони здоров’я в умовах, що забезпечують їх зберігання та запобігання забруднення із дотриманням товарного сусідства. Водій транспорту, а також особи, що супроводжують товар (продукти харчування) у дорозі і виконують вантажно-розвантажувальні роботи, повинні мати при собі особову медичну книжку з результатами проходження обов’язкових медичних оглядів та забезпеченні санітарним одягом (халатом, рукавицями) з дотриманням вимог наказу Міністерства транспорту України від 14.10.1997 №363 «Про затвердження Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні»(зі змінами та доповненнями)Всі поставленні товари повинні відповідати вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР, нормативно-технологічній документації, встановленим санітарно-гігієнічним нормам, нормам стандартизації і сертифікації та супроводжуватись відповідними документами, що підтверджують їх якість та придатність до використання.