Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі: м’ясо свинини, філе курки
Підстава для публікації обгрунтування: постанова Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 № 1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013 р. N 631 і від 11 жовтня 2016 р. N 710», постанова Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами).
Ямпільська селищна рада Шепетівського району Хмельницької області (адреса: 30231, Україна, Хмельницька обл., смт. Ямпіль вул. Чернавіна,52А) інформує про
проведення закупівлі - М’ясо свинини, філе курки Код ЄДРПОУ: 04403309
Вид процедури: Відкриті торги (з особливостями).
Ідентифікатор закупівлі - UA-2024-01-02-002779-a
Предмет закупівлі: М’ясо свинини, філе курки ( ДК 021:2015: 15110000-2 М’ясо)
Очікуваний обсяг товару : М’ясо свинини -600 кг, філе курки – 600 кг
Розмір бюджетного призначення: 208800 грн. 00 коп.
Очікувана вартість предмета закупівлі: 208800 грн. 00 коп. з ПДВ.
Обґрунтування розміру бюджетного призначення. Розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до потреби на 2024 р. (в період 01.01.2024-30.06.2024 р.)
Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення: визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом споживання (місячного) кількості товару.
М’ясо свинини(м’якуш стегна без кістки, свіже, вищого ґатунку)
|
М'ясо свинини охолоджене, 1 категорії, зовнішній вигляд – м’якуш, не жирний, без кістки, зачищений від сухожилок і грубих поверхневих плівок. Поверхня свіжого розтину злегка волога, не липка, необвітрена, без крововиливів. М’ясний сік прозорий. Консистенція пружна, без потемніння поверхні, без деформацій, без сторонніх запахів. Ямочка, яка утворюється після натискання пальцем, швидко зникає. Запах – властивий виду м’яса без ознак псування. Шматок повинен бути без згустків крові, без залишків внутрішніх органів, доброякісним, чистим, не пошкодженим гризунами та шкідниками, мати якісну технологічну обробку. М’ясо свинина постачається без ознак несвіжості (без кислого, затхлого, гнилого та невластивого запаху, без наявності слизу, плісені, цвілі, позеленіння, ослизнення). М’ясо повинно бути охолодженим. Залишок терміну зберігання на момент поставки товару повинен бути не менше 90% до загального терміну зберігання.
|
Філе курки |
Філе курки –без шкірки і грудної кісті. Для виготовлення м’яса філе використовуються кури тільки вітчизняного виробництва та які відповідають вимогам діючим ДСТУ або ТУ, які розроблені на основі діючого ДСТУ. Філе курки повинне бути охолодженими, блідо – рожевого кольору, без крововиливів і сторонніх запахів і сторонньої рідини, не морожене, без ознаків льоду, тара та упаковка товару повинні бути міцними, чистими, сухими, без стороннього запаху й порушення цілісності. Маркування:Ярлик з позначкою придатності, відповідним шрифтом, відповідно до діючого законодавства. |
1.До ціни тендерної пропозиції включаються наступні витрати: - податки і збори, обов’язкові платежі, що сплачуються або мають бути сплачені згідно з чинним законодавством; - витрати на пакування, навантаження, розвантаження, зважування, поставку до місця поставки (передачі) товару; - інші витрати, передбачені для товару даного виду згідно з чинним законодавством та тендерною документацією.
2. Технічні, якісні характеристики предмета закупівлі повинні відповідати встановленим/зареєстрованим діючим нормативним актам діючого законодавства (державних стандартів та/або технічним умовам), які передбачають застосування заходів із захисту довкілля.
3. Товар по якості та безпечності повинен відповідати встановленим державним стандартам. Продукція повинна відповідати вимогам, визначеним у цьому додатку та інших розділах тендерної документації. За зовнішнім виглядом, запахом, смаком, кольором, консистенцією, продукти харчування повинні відповідати показникам якості. При цьому, якість продукції повинна відповідати діючим на момент проведення закупівель ДСТУ. Продукція не повинна містити небезпечні для організму речовини, до складу яких входять штучні, синтетичні барвники, ароматизатори, підсилювачі смаку, консерванти, ГМО, тощо.
4. Товар при поставці повинен супроводжуватись документами, що підтверджують якість та безпеку, а саме: декларацією виробника або посвідченням про якість, або іншим подібним документом, що засвідчує якість та безпеку товару що закуповується, та відповідність товару вимогам, встановленим до нього загальнообов’язковими на території України.
5. Термін придатності товару на момент поставки повинен становити не менше 90% до загального строку зберігання.
6. Товар, що має постачатися, повинен відповідати діючим на території України вимогам до якості, які встановлюються законодавством України, та з урахуванням та дотриманням вимог ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (від 23.12.1997 №771/97- ВР) і Інструкцією з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах затвердженою Наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерством охорони здоров’я України 17.04.2006 №298/227 (із змінами, внесеними згідно з наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерства охорони здоров’я України від 26.02.2013 №202/165.
7. Доставка товару здійснюється окремими партіями, 1 раз на тиждень (з врахуванням терміну придатності товару), згідно замовлення, яке передається учаснику будь-яким зручним для Замовника способом (поштою, електронною поштою, особисто, факсом, в телефонному режимі тощо), за адресами Замовника.
8. Товар має постачатись в тарі (упаковці), яка забезпечує збереження якості товару під час транспортування.
9. Приймання - передача Товару по кількості проводиться відповідно до товаросупровідних документів, по якості - документів, які засвідчують їх походження, якість та безпеку. Товар, що надійшов без документів, що засвідчують якість та безпеку, без зазначення строку придатності або зі строком придатності, що минув, прийманню не підлягає. У разі виникнення сумнівів/суперечки щодо якості поставленого Товару проводиться його незалежна експертиза в уповноважених на це установах чи організаціях.