Ямпільська громада
Шепетівський район Хмельницька область

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Дата: 29.02.2024 15:26
Кількість переглядів: 68

Фото без опису

Колектив В’язовецького закладу дошкільної освіти «Джерельце» розуміє, що реалізації інклюзивного підходу до освіти вихованців з особливими освітніми потребами (ООП), передує підготовка приміщення закладу дошкільної освіти, набуття працівниками ЗДО необхідних знань і компетентностей, які допоможуть дитині з ООП відчувати себе комфортно та максимально відкрити власний потенціал.

В’язовецький ЗДО «Джерельце» знаходиться у одноповерховій будівлі.

Усі основні приміщення закладу мають природне освітлення. Світло на робочі місця падає ліворуч. При оздоблені навчальних приміщень враховано такі вимоги: стіни світлих тонів; меблі, парти – різнокольорові; стелі, віконні рами – білі. Розташування меблів і обладнання, декоративних рослин сприяє максимальному використанню денного світла і рівномірному освітленню приміщень. З вересня по травень у приміщеннях рівень освітлення підвищується за допомогою штучного освітлення. У закладі дотримується повітряно-тепловий режим. Приміщення  обладнані системами центрального опалення та вентиляції, що забезпечують сприятливі мікрокліматичні умови внутрішнього середовища. Чистота повітря у закладі забезпечується регулярністю вологого прибирання, використанням всіх видів провітрювання (наскрізне, кутове, однобічне).

Заклад співпрацює з Білогірським інклюзивно-ресурсним центром, а також є активним учасником навчальних вебінарів, семінарів, нарад, дискусійних панелей тощо з питань створення сучасного інклюзивного середовища, яке належить дітям та є стимулятором активного розвитку та самовираженню вихованців.

Водночас існує ряд проблем у приміщенні ЗДО, які потребують ремонту/покращення/оновлення, зокрема: встановлення кнопки виклику, облаштування туалету та рукомийника для осіб з ООП, встановлення спеціальних ігрових конструкцій, усунення порогів, розширення дверних прорізів тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь