A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ямпільська громада
Шепетівський район Хмельницька область

Відбулася нарада з директорами закладів дошкільної і загальної середньої освіти

Дата: 11.04.2024 18:14
Кількість переглядів: 33

Фото без опису

Сьогодні у приміщенні Ямпільської селищної ради відбулася нарада з керівниками закладів дошкільної та загальної середньої освіти за участю селищного голови Василя Кордонця, начальника відділу соціального захисту населення, освіти, культури та спорту Володимира Міщука, начальника відділу бухгалтерського обліку та звітності Ірини Кулакевич, місцевими депутатами Володимиром Мельниченком, Олександром Василюком, Людмилою Гультай та Марією Олуйко. Основним питанням зустрічі стало обговорення стратегії розвитку освіти Ямпільської територіальної громади на період до 2027 року: реалії та перспектива. Керівникам освітніх установ було представлено найбільш оптимальні шляхи реорганізації шкіл.

Варто зазначити, що Уряд 5 березня 2024 року вніс зміни до Порядку та умов надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, затверджених постановою  Кабінету Міністрів України від 14 січня 2015 р. №6, і формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами, яка затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 р. №1088. Відповідно до цих Постанов, Уряд з 2025 року припиняє фінансувати заклади освіти з кількістю учнів менше 45 осіб (окрім початкової школи), а вже з 2026 року припиняється фінансування шкіл, які налічують менше 60 учнів.

Нарада пройшла емоційно, адже усі директори вболівають за рідні школи. Та усі присутні погодилися, що демографічна ситуація в громаді плачевна, а управлінські рішення у сфері освіти потребують змін.

Наразі мережа закладів загальної середньої освіти Ямпільської громади виглядає так (мережа формується станом на 5 вересня):

Довгалівська гімназія – 29 учнів;

Микласька гімназія – 38 учнів;

Воробіївська гімназія – 47 учнів;

Дідковецька гімназія – 52 учні;

В’язовецька гімназія – 68 учнів;

Ямпільський ліцей – 366 учнів.

Негативною тенденцією у сільських школах залишається наповненість класів, так є класи у яких навчаються 2,3,4 учнів.

Присутні прийшли до висновку, що представлена стратегія є дієвою, хоча і потребує певних доопрацювань, які будуть враховані і представлені вчителям, батькам, депутатам і громадськості.

Також на нараду були запрошені: інспектор ювенальної превенції Шепетівського районного управління поліції Альбіна Кішан, начальник сектору поліцейської діяльності №1 Олександр Дорош та дільничний офіцер Ямпільської громади Олег Палига, які нагадали про проблему цькування серед школярів та відповідальність, передбачену за булінг; правилами поведінки з вибухонебезпечними предметами; шахрайські схеми заволодіння персональними даними.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь