Ямпільська громада
Шепетівський район Хмельницька область

День пам'яті Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2024 10:42
Кількість переглядів: 62

Фото без опису

26 квітня 1986 року виповнюється 38 років з часу аварії на Чорнобильській АЕС. Відтоді і назавжди ця дата вписана у світову історію як найбільша техногенна катастрофа ХХ століття. Здавалося б, радянська влада мала б робити все, щоб попередити про страшну аварію населення, направити усі сили на евакуацію людей, але ні, як виявиться згодом, верхівка радянської влади не ставила життя кожної людини як головну цінність держави.

Офіційні цифри є найкращим підтвердженням гнилої системи управління: 8,5 мільйонів жителів України, Білорусі, росії в найближчі дні після аварії отримали значні дози опромінення, біля півмільйона з них померли від наслідків радіації. До кінця літа 1986 року більше 90 тисяч осіб було евакуйовано із зони зараження, 81 населений пункт України став безлюдним.

Чорнобильська катастрофа мала стати попередженням усьому людству. Безмовним нагадуванням того, наскільки хитким і непевним може стати майбутнє людства з неконтрольованою радіацією. Та урок 38-річної давності, на жаль, засвоїли не всі. Нинішня поведінка варварської росії може призвести до нової катастрофи.

Сподіваємося, що світові лідери засвоїли атомний урок краще за росію, адже радіаційне опромінення не має територіальних меж і кордонів, від нього не сховаєшся у бункері, воно не запитуватиме національності і походження, лише нестиме хвороби, мутації, смерть…

Тож хочемо подякувати усім, хто 38 років назад боровся з безпосередніми наслідками катастрофи, розуміючи всю її небезпеку. І помолитися за наших славних Воїнів, які сьогодні захищають об’єкти критичної інфраструктури від

«неадекватного сусіда» .

З повагою

Ямпільський селищний голова                                                            Василь КОРДОНЕЦЬ


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь