До уваги операторів ринку, діяльність яких пов’язана із транспортуванням харчових продуктів.
Інформуємо, про необхідність наявності санітарного паспорта на
транспортний засіб, яким здійснюється перевезення харчових продуктів, що
передбачено п. 12.3 «Правил перевезень вантажів автомобільним
транспортом в Україні» затвердженими наказом Міністерства транспорту
України від 14 жовтня 1997 року №363 (зареєстровані в Міністерстві юстиції
України 20 лютого 1998 року).
Водночас, в п.12.4 цього ж документу зазначено, що водій
(експедитор), зайнятий перевезенням харчових продуктів, повинен мати
санітарну книжку з результатами медичного огляду.
Відповідно до статті 44 Закону України «Про основні принципи та
вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» передбачено, що
оператори ринку, які здійснюють перевезення харчових продуктів забов’язані
використовувати чисті транспортні засоби та/або контейнери, утримувати їх
у належному стані та забезпечити захист продуктів від забруднення і мати
таку конструкцію, що забезпечує результативне чищення та дезінфекцію.
Документальним підтвердженням дотримання вимог може слугувати
санітарний паспорт на автомобіль, який видаватиметься територіальним
органом Держпродспоживслужби відповідно до звернення оператора ринку
та на підставі огляду автотранспорту, довідки про санітарну обробку та
18:52 28.11.2022